Resor

Restips Barcelona

Restips Barcelona

Det behöver inte vara högt tempo och hända saker men det här är en plats som har mycket av allt – lugn, romantik, party och schysst shopping både för den med tjock plånbok och den med tunn. Det finns oändligt med saker att se och en wrong turn kan snabbt bli en right turn!

Sagrada Família

Sagrada Família

För er som söker efter ett mångsidigt resmål som passar både för den som reser solo, för paret eller för hela familjen är Barcelona (kanske rentav hela Spanien till viss del) – platsen för dig. Oavsett om du stannar en helg, en vecka eller en månad så är jag övertygad om att det här är ett resmål som passar alla. Oavsett ålder och bakrund! Personligen tycker vi att man kan hoppa över Sagrada Família om man inte verkligen vill göra det där ”typiska” men ärligt talat är det en rätt överskattad byggnad. Parken som är belägen på baksidan av kyrkan är nästan mer magisk för att den ger verkligen en kontrast till den övriga staden. För oss blir denna stad en favorit, inte för att den innehar enormt fin arkitektur utan för att vart man än vänder sig så pågår det någonting. Det kan vara allt från en enormt smal gata där kanske jordens godaste hamburgare tillagas eller gatukonst i alla dess former. Så … det blir svårt för oss att lista tips för detta resmål då det enda man egentligen behöver för att få en magisk tid här är enormt bra skor och kanske för säkerhetsskull skavsårsplåster.

Det blir en hel del promenader om er semester spenderas något alls som vår. Faktum är att man får absolut bästa upplevelsen av denna stad om man bara går ut och ser sig omkring. Vissa ställen har bara en viss charm och det är enormt svårt att printa det på papper eller i en blogg. Vi kommer hur som helst göra ett försök att lista några saker vi ändå tycker ni ska försöka hinna med under er vistelse till Barcelona – så håll till godo 🙂

La rambla Barcelona

La rambla Barcelona

Street art performances

Street art performances

 

Food market Barcelona

Food market Barcelona

 

Micke & Sarahs relativt korta restips

  • La Rambla – Ja vi vet det är såå klyschigt MEN det är värt det. Och man behöver inte stanna och titta på allt och man behöver verkligen inte shoppa! Däremot strosa ner för denna 1,2km långa gata mot havet och hamnen – DET mina vänner är värt det! Se upp för ficktjuvar dock då detta är paradiset även för dom. Vissa av de artister som poserar som statyer är verkligen helt sjukt verkliga! Som Johnny Depp som hattmakaren från Alice i Underlandet här ovanför! Hur sjukt likt är inte det?
  • Columbusmonumentet – I änden av La Rambla står det en staty 60 meter upp. Den är rätt fin.
  • Veganmat – Är ni vegan eller vegetarian så passa på att frossa loss i denna stad! Vegetart, Dolce pizza y los veganos & Green spot är utmärkta val! Det är fruktansvärt synd att den magiska hamburgerrestaurangen är totalt raderad ur minnet beträffande namnet – för den mitt folk va helt GALET god! Och det fanns vegansk alternativ! (Inte säker på varför jag ens nämner det här…)
  • Museu Nacional d´Art de Catalunya – Låt mig understryka att det räcker gott och väl att hålla sig på utsidan av denna byggnad. Ja enda anledningen till att jag säger så är för att vi aldrig var in – men faktum är att vi blev mer än nöjd trots det. Det är en helt magnifik byggnad där man verkligen får upplevelse för den spanska arkitekturen. Med andra ord – skippa Sagrada Família och kör på detta istället. Det sitter spanska gatumusikanter längs den enorma trappan upp mott byggnaden och det finns hur mycket som helst att se! På kvällen rekommenderas en promenad till baksidan av muséet för att titta på fontänen Font Magica som har ett färgspel ihop med musik som man har svårt att titta sig trött på.

 

Ja, vi vet. Det blev inte 8 tips denna gången … Men trots det så vill vi verkligen rekommendera Barcelona om ni inte tidigare varit där. Det är verkligen en mångsidig stad där det finns något för alla! <3

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply