Resor

Restips London

Här kommer vi presentera våra restips för London. Det finns tusentals sidor som tipsar om bästa ställena att besöka, så vi förstår att vi inte är unika. Men vårt fokus är på vad man kan undvika att lägga pengar på och hur man kan planera sin weekend i London.

 

Som alltid med London så räcker inte tiden riktigt till. Vi var borta 3 nätter & 4 dagar den här gången och det är verkligen inte tillräckligt. Detta trots att det är enkelt att ta sig överallt och folket är alltid villiga att hjälpa till om du behöver hjälp. Men eftersom det ligger så nära så kan man ju boka långt i förväg och endast ta flygstol för att åka vid flera tillfällen. Det här var första gången för Micke i London och andra gången för mig. Men premiär för oss båda var att åka på vintern. Jag hade räknat med snöfyllda gator och ett enormt vinterland, men vi fick snabbt veta att London inte haft snö på 3 hela år. Men trots det så är det ju en helt annan känsla vad gäller Julen om man jämför med här hemma vilket självklart hjälper till att komma i julstämning! Vi bodde på Clink 78 en bit ifrån King´s Cross station. Supermysigt hostel med en familjär atmosfär. Billigt & helt klart värt det med tanke på att man i stort sett endast sover på rummet och är ute hela dagarna.

Jag tänkte inte orda så mycket mer om detta resmål eftersom de flesta har ändå varit här vid något tillfälle eller känner någon som varit där. Men här kommer våra Resetips för London …

Micke & Sarahs 8 (relativt) korta tips

En dubbeldäckare påväg att passera Big Ben

En dubbeldäckare påväg att passera Big Ben

 

  • Tips 1 – Trots att priserna kan variera mellan flygplatserna rekommenderar vi ändå att undvika Luton airport. Det är extremt krångligt att ta sig dit. Först när du anländer får du köa i ca 20 minuter för en shuttle (som man kunde räkna med skulle vara gratis men då ska de ha betalt 4 pund), du blir avsläppt ca 15 minuter bort på en tågstation och där får du köpa en tågbiljett till ett tåg som tar ca 40-50 minuter. Vi kunde åka direkt till King´s cross med det tåget men ska du någon annanstans blir det ännu mer krångel. Med andra ord – inte värt! De andra flygplatserna har tunnelbaneanslutning!
  • Tips 2 – Självklart ska ni använda tunnelbanan då det är enormt smidigt att ta sig runt, men när ni väl bestämt er för en station där exempelvis big ben eller Millenium bridge ligger så är det aldrig fel att promenera lite. Det är alltid då man ser det där lilla extra och det som faktiskt kan få en bort från det typiska turistiga.
  • Tips 3 – Hoppa över London Eye. Det är extremt dyrt och efter att ha testat det både dagtid och kvällstid så kan jag verkligen säga att så jäkla häftigt är det inte heller. Spar pengarna och lägg de på shopping eller en finare middag istället.
  • Tips 4 – Sök regelbundet på olika restauranger folk tipsar om. Det är då man oftast hittar dom där små guldkornen som kanske inte är ”typiska”. Vår sista frukost åt vi på en närliggande pub intill vårt hostel och jag kan i ärlighetens namn säga att klassiskt Engelskt är det bästa! Och ni vet att frukost är det viktigaste målet? När man är i storstäder stämmer verkligen det! Du behöver ladda batterierna för i stort sett en hel dag på språng. Fyll på med energi! Vi rekommenderar starkt Bill´s Soho Restaurant på en mysig bakgata i närheten av Piccadilly Cirkus.
Inredningen på Bills Soho Restaurant

Inredningen på Bills Soho Restaurant

 

  • Tips 5 – Warner Bros Harry Potter Tour ! Vi är verkligen inte nördar … eller vi är kanske filmnördar, men inte överdrivna Harry Potter – fans. Trots detta och oavsett om du har barn eller ej – ÅK HIT! Det är dock ingen mening att åka hit utan förköpta biljetter. Det är många som gör det misstaget och får vända i dörren. Och det är en bit att åka. Se till att ha en del kontanter på er för det var mer regel än undantag att få betala på bussar och shuttles. 2 pund per person var standard och då kunde man åka tillbaka på samma biljett man åkte dit på.
  • Tips 6 – Lokala pubar! Att tänka på som kund är att det inte är bordsservering. Du får själv gå fram till baren och betala direkt. Dom kan sitt öl och är enormt duktig på service. Ett leende kommer du långt med och en kväll på en pub kan sluta med att du får höra historier från gamla fiskare och bli bjuden på de ”riktiga grejerna”.
  • Tips 7 – Trots att det är en fartfylld stad så kan man säga att det finns verkligen 100 olika nyanser av den. Vi åkte som förlovade … vi har väldigt olika intressen men gemensamt är ändå att once in a while kunna dra ner tempot och bara slappna av på något hak eller ta en promenad där inte turismen är lika påträngande.
  • Tips 8 – Det här kanske är självklart för de flesta – men kom ihåg att ta med laddare till både kameran och mobilen. De har andra uttag än i Sverige och det finns superbra adaptrar på Clas Ohlsson för en liten slant. Vi tog med oss allt detta innan men en dag när vi var ute så hade ingen av oss med mobilladdare och kameran hade fullt minneskort. Det är oftast vid sådana tillfällen som man verkligen ser något man vill ta kort på så gör inte samma misstag som oss!

 

Millennium Bridge London

Millennium Bridge London

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply